JUNIORSKA REPREZENTATIVKA

Bh. klizačica Nadia Festić osvojila 32. mjesto na ISU Juniorskom Grand Prix u Turskoj

Ovaj rezultat predstavlja trenutni najbolji učinak u umjetničkom klizanju za žene u Bosni i Hercegovini

klizačica Nadia Festić. Savez klizačkih sportova BiH

Dž. V.

prije 6 dana

Juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju, Nadia Festić, uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH i pod stručnim vodstvom trenera Alexandra Aikena, nastupila je na ISU Juniorskom Grand Prixu, koji se održao od 18. do 21. septembra u Ankari (Turska).

U saopštenju Saveza klizačkih sportova BiH ističe se da je bh. predstavnica imala zapažen nastup, te je u konkurenciji najboljih juniorki svijeta zauzela 32. mjesto, osvojivši 89,00 bodova. Ovaj rezultat predstavlja trenutni najbolji učinak u umjetničkom klizanju za žene u Bosni i Hercegovini.

Savez klizačkih sportova BiH izražava posebnu zahvalnost Ambasadi Bosne i Hercegovine u Turskoj za gostoprinstvo i podršku koju su pružili bh. timu tokom njihovog boravka na Juniorskom Grand Prixu.

- Ovakva podrška dodatno je doprinijela pozitivnoj atmosferi tokom takmičenja, a mnogo je značila sportistima koji predstavljaju svoju zemlju na međunarodnoj sceni navodi se u saopćenju koje potpisuje Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.