POTREBNA SVJEŽA KRV

Rješavaju li se maestra prelako: Siti pronašao zamjenu za De Brujnea

Novu zvijezdu dovode iz kluba koji je Gvardiola vodio u prošlosti

De Brujne: Napušta li Siti. Platforma X

N. H.

27.7.2024

Mančester siti će se prije ili kasnije morati suočiti sa životom poslije Kevina De Brujnea (De Bruyne), a pogotovo s interesom saudijskih klubova za 33-godišnjeg belgijskog veznjaka, ali se čini da su pronašli njegovu zamjenu. 

De Brujne se povezivao s odlaskom u Saudijsku Pro ligu ovog ljeta, a ugovor mu ističe na ljeto 2025. godine, što je svakako znak da je potrebna promjena, a i činjenica je da De Brujne ima problema s povredama u posljednje vrijeme. 

Iako "Građani" još uvijek nisu voljni da dopuste belgijskom maestru da napusti klub, oni su spremni za život nakon njegovog odlaska. 

Kako javlja njemački insajder s posebnim vezama u Bajernu Kristijan Falk (Christian), Siti vidi Džamala Musijalu (Jamal) kao perfektnu zamjenu za De Brujnea u ekipi Pepa Gvardiole (Guardiola).

Njemačka zvijezda je bila u pregovorima s Bavarcima prošle godine, ali su pregovori zaustavljeni tokom ljeta. Siti ima finansije da mu ispuni sve želje. 

Prvi izbor, svakako, aktuelnog prvaka Premijeršipa je da zadrže De Brujnea, ali ne s dugoročnim ugovorom, te vrlo vjerovatno neće praviti probleme ako belgijski veznjak bude želio napustiti klub. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.