"ZMAJ" POKREĆE BIZNIS

Rade Krunić u poslovnim vodama: Ulaže oko četiri miliona KM u Srbiji

Bit će otvorene četiri prodavnice poznatih brendova i podignut novi pijačni prostor po savremenim standardima, a posao će dobiti 40 radnika

Krunić: Vrijedna investicija. Facebook / Srbobran.rs

E. Ć.

20.7.2024

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Fenerbahčea Rade Krunić odlučio je dio novca uložiti u pijacu u Srbiji.

Kako je saopćeno iz općinske uprave Srbobran, počela je izgradnja novog retail parka i novog pijačnog prostora, na prostoru stare glavne pijace.

Bit će otvorene četiri prodavnice poznatih brendova i podignut novi pijačni prostor po savremenim standardima, a posao će dobiti 40 radnika. Vrijednost investicije je, kako je objavljeno, oko četiri miliona KM.

Novi retail park i pijaca. Srbobran.rs

- Plan je da se projekat okonča do kraja ove godine i sve radnje budu otvorene. Na istoj parceli na kojoj je bila do sada, minimalno izmještena, gradit će se nova pijaca, a plan je prostor popločati behaton pločama, postaviti natkrivene tezge i ostaviti dovoljno prostora za uobičajenu prodaju van tezgi - rekao je Radivoj Debeljački, predsjednik Općine Srbobran.

Prema njegovim rečima, oko retail parka bit će izgrađena saobraćajnica za ulazom i izlazom sa cijelog prostora, a tržni centar i nova pijaca neće biti razdvojeni nikakvom ogradom. Također, naglasio je kako će pravoslavni krst koji se nalazi na platou stare pijace, biti restauriran i postavljen ispred objekta, sve uz blagoslov Eparhije bačke i Crkvene općine Srbobran, koja će i izvoditi ovaj dio radova - naveli su iz općinske uprave Srbobran.

Što se Krunića tiče, on je od zimus član Fenerbahčea. Prethodno je igrao za Foču, Donji Srem, Borac Čačak, Veronu, Empoli i Milan. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je dao četiri gola na 33 nastupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.