ŽUTO-PLAVI PALE MAŠINE

Murinjo napravio neočekivan potez tokom prvog treninga u Feneru, s posebnom pažnjom se pratio i Džeko

Mnogo se priča o Edinovom odlasku iz Fenerbahčea, a zanimljivo da ga je u prošlosti Murinjo želio dovesti u čak četiri kluba

S treninga Fenerbahčea. Platforma X

E. Ć.

prije 7 dana

Fudbaleri Fenerbahčea danas su upalili mašine i započeli pripreme za narednu sezonu.

Bio je to prvi trening koji je kao trener turskog velikana vodio legendarni Žoze Murinjo (Jose Mourinho), a trenirao je i kapiten "žuto-plavih" Edin Džeko.

Mnogo se priča o Džeki ovih dana. Kruže glasine oko njegovog odlaska iz Fenera, za njega se interesuju Al Hilal, navodno i Bešiktaš, te Hajduk.

Međutim, Džeko ima još godinu dana ugovora s viceprvakom Turske.

Pojedini turski mediji, pozivajući se na izvore u klubu, izvještavaju kako će Džeko ostati u Feneru, a bit će zanimljivo vidjeti da li će konačno doći do prave saradnje s Murinjom.

Murinjo i Džeko su imali kratku saradnju u Romi. Portugalski stručnjak je tek došao, bio nekoliko dana u timu, a Džeko se onda preselio u Inter.

Prethodno je "Posebni" želio dovesti u čak četiri kluba, ali nije uspio.

Inače, Žoze Murinjo je na današnjem treningu napravio neočekivani potez. Prišao je do svakog od novinara koji su prisustvovali treningu, te se pozdravio s njima i razmijenio nekoliko riječi.

Što se tiče rasporeda Fenerbahčea. Ekipa će odigrati četiri prijateljske utakmice - protiv Petroleula, Admire, Hajduka i Strazbura.

Prva takmičarska utakmica ga očekuje 23. jula, kada će protiv Lugana igrati u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Murinjo i Džeko. Platforma X

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.