LEGENDA ITALIJE

Bufon surovo iskren: Mislili smo da vrijedimo svih devet bodova, a sada je pitanje vrijedimo li i četiri

Protiv Hrvatske ne smije biti straha

Điđi Bufon. Facebok / Gianluigi Buffon

S. S.

22.6.2024

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Italije u ponedjeljak će u 21 sat u Lajpcigu odigrati odlučujući meč za prolazak u drugu fazu Evropskog prvenstva. Nakon dva kola Španija ima šest bodova, Italija tri, a Hrvatska i Albanija po jedan bod. 

Nakon teške pobjede protiv Albanije u prvom kolu, Italija je razočarala protiv Španije te poraz od samo 1:0 zavarava s obzirom na viđeno, Furija je mogla s nekoliko komada deklasirati Azzure kojima je golman Donnaruma bio daleko najbolji igrač.

Legendarni Điđi Bufon, svjetski prvak s Italijom i član štaba Italije, na ovom turniru komentarisao je situaciju u reprezentaciji nakon Španije i uoči Hrvatske.

- Protiv Španije smo dobili povratnu informaciju kakvu nismo očekivali. Izgubili smo fokus, nije bilo brzine kao protiv Albanije. Mislili smo da smo na visokom nivou, no Španija nam pokazala da to nije baš tako. Otvorili su nam oči. Nakon Albanije smo mislili da možemo zaslužiti svih devet bodova u grupi. Prevarili smo se, jer sada je pitanje vrijedimo li i četiri boda. Bili smo dovoljno dobri da Albance učinimo ekipom koja izgleda kao da stiže iz nekog nižeg ranga, a u nedjelju je neko mogao pomisliti isto i za nas' - rekao je legendarni golman.

Italiju protiv Hrvatske čeka utakmica u kojoj bi svaki krivi korak mogao biti jako skup. 

- Protiv Hrvatske ne smije biti straha. Trema je normalna kad zakoračite na teren na zagrijavanje. Poslije mora biti samo zabava, jer imamo priliku pokazati talent. Španija ima nešto više talenta od Hrvata, ali u principu je sve to vrlo slično. Bit će to utakmica potpuno drukčijeg ritma. Moramo odigrati najbolje što možemo i biti svjesni da smo zreli za dobre rezultate. Ne smije biti straha, ko god je u grču, mora ga prevladati. Nakon ovog sa Španijom, moramo vratiti samopouzdanje i općenito pronaći sebe. Uvjeren sam da ćemo odigrati posve drugačiju utakmicu i da ćemo nakon nje razgovarati na sasvim drugačiji način.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.