PRODAJA POČELA DANAS

Željezničar će tražiti dodatne ulaznice za "Manijake", iz kluba "podsjetili" Sarajevo na pretposljednji derbi

Podsjećamo da je ulaz na pretposljednji derbi bio besplatan za navijače Sarajeva, naveli su iz kluba sa Grbavice

Plavi traže više ulaznica za svoje navijače. FK Željezničar

E. Ć.

10.5.2023

U petak će u okviru 31. kola Premijer lige BiH snage u najvećoj utakmici bh. fudbala odmjeriti Sarajevo i Željezničar.

Prodaja ulaznica za navijače Željezničara je počela danas. Ranije su iz Sarajeva saoćili da je klub obezbijedio 5 posto kapaciteta stadiona, odnosno 1.825 ulaznica.

To je minimalan kapacitet stadiona, a iz Željezničara su najavili da će tražiti dodatni kontigent ulaznica u skladu sa članom 11 Pravilnika o bezbjednosti.

- Podsjećamo, FK Željezničar je u proteklom periodu za derbije na Grbavici odvajao 1.500 ulaznica za gostujuće navijače što je 11 posto kapaciteta na Grbavici, te je Klub zbog većeg broja ulaznica morao osiguravati i veći prostor za tampon zone što je smanjilo broj ulaznica za naše navijače. Također, podsjećamo da je ulaz na pretposljednji derbi bio besplatan za navijače Sarajeva.

FK Željezničar će u najskorijem roku tražiti dodatni kontigent ulaznica za južnu tribinu u skladu sa članom 11 Pravilnika o bezbjednosti koji jasno definiše da: "Ukoliko odvojena zona zauzima i više od 5 posto ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta“ - poručili su iz FK Željezničar.

Podsjetimo, sarajevski derbi igra se u petak od 20 sati, a sudija meča bit će Irfan Peljto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.