OBJAVIO PRVI SINGL

Italijan Damiano David za kojim su mnoge žene ludjele krenuo sa solo karijerom

Silverlines je pjesma koja prikazuje njegov poznati moćni vokalni raspon u novom svjetlu

Damiano David. Instagram

E. T.

prije 13 sati 48 minuta

Pobjednik Eurosonga 2021. godine, Damiano David iz talijanskog benda Maneskin objavio je Silverlines, debitantsku pjesmu s njegovog dugoiščekivanog novog solo projekta. Na pjesmi Silverlines je sarađivao s engleskim pjevačem, tekstopiscem i producentom Labirintom (Labrinthom), koji je također producirao pjesmu.

Govoreći o Silverlines, Damiano kaže: "Ova je pjesma vrlo posebna za mene. Bila je to jedna od prvih pjesama snimljenih na ovom novom projektu i u to je vrijeme predstavljala pismo nade, ali sada, ako pogledam unazad, vidim kako sam tačno tamo gdje je pjesma rekla da ću biti. Automatski sam odabrao ovu pjesmu kao početak ovog novog poglavlja i stvarno se nadam da će mi se ljudi pridružiti na ovom putovanju."


Silverlines je pjesma koja prikazuje njegov poznati moćni vokalni raspon u novom svjetlu.

Damiano David hvaljeni je talijanski pjevač i tekstopisac, koji je svoj muzički put započeo na ulicama Rima, a kasnije se plasirao na međunarodnu muzičku scenu sa svojim bendom. Damiano je dobio globalno priznanje i hvalospjeve kritičara kao glavni vokal Maneskina.

Hvale ga i zbog svoje harizmatične prisutnosti na bini i snažnog vokala prvog italijanskog benda koji se probio širom svijeta. Damianovo putovanje u ovaj solo projekt rođeno je iz potrebe da izrazi lični i ranjiviji dio sebe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.