PRISJETILA SE

Ana Nikolić otkrila koji je njen najveći poraz iz rane mladosti: Kaznila sam samu sebe

S majkom sam u najboljim odnosima, izlazimo u grad, a ispostavilo se da je baš to problem, rekla je Nikolić

Izrazila je žaljenje što nije upisala Filološki fakultet. Instagram

E. Ag.

prije 6 dana

U nedavnom intervjuu pjevačica Ana Nikolić je otkrila kako je gubitak oca prije 14 godina značajno utjecao na njen život i karijeru. Izrazila je žaljenje što nije upisala Filološki fakultet u tom periodu te kako je ta odluka ostavila dubok trag na nju.

- U to vrijeme sam polagala paralelno dva prijemna, jedan na Filološkom, za engleski, drugi na Politehničkom. To mi je bio najveći poraz u životu tada, ja sa svim peticama i sve, ja sam bila deveta ispod crte. Primalo se 70 učenika, bila je ogromna konkurencija, od 2.000. Kada sam vidjela da sam ispod crte, to je za mene bilo nemoguće. I onda sam se kaznila, te godine nisam išla na more, radila sam u kafiću u Paraćinu. Samu sebe sam kaznila - prisjetila se Ana.

Govoreći o odnosu s majkom, Ana je istaknula da je Miljana za nju prije svega majka, ali i najbolja prijateljica. Ipak, nedavno su se pojavile priče da njihov odnos nije uvijek bio bez problema. Ana je otvoreno govorila o izazovima u njihovom odnosu i svojoj potrazi za samopouzdanjem unutar porodice.

- Na početku terapije, kada mi je doktorica rekla da negdje nešto “škripi” u odnosu s majkom, ja sam skočila da se svađam, tražila da mi pokaže diplomu. S majkom sam u najboljim odnosima, izlazimo u grad, a ispostavilo se da je baš to problem. Da li je normalno da majka izlazi u grad s kćerkom? Jeste mene majka ranije rodila nego ja Taru, ali, svejedno, to nije normalno. Ne mogu majka i kćerka da budu drugarice - ispričala je.

Dodala je da je u porodici uvijek bila „obilježena“.

- Moja majka je stalno u ulozi neke žrtve, njoj nikad ničega nije dovoljno. I ja sam to prepoznala kod sebe. Tokom terapije smo došle do toga. Ako je petica, zašto nije pet plus? Ako si treća na krosu, što nisi prva? Ako si prva, što nisi prije prvog? To mjesto ne postoji, ali neka ga izmisle. I sve to iz nekog nezadovoljstva, samo njoj poznatog. Nikad dovoljno i nikad dovoljno dobro. Navikla sam da ne valjam. Ja sam crna ovca familije. Prihvatila sam tu ulogu i igram je revnosno - izjavila je Ana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.