STIGLO HITNO SAOPĆENJE

Haos na Eurosongu: Nizozemska neće nastupiti nakon skandala sa Izraelom

Sjedio je u blizini Izraelke, a sve vrijeme je skrivao glavu ispod zastave svoje zemlje, na strani lica koja je gledala prema Eden

Klajn: Iznenađujući potez. AP

E. Ć.

10.5.2024

Nizozemski predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu Jost Klajn (Joost Klein) neće nastupiti na generalnoj probi pred finale, što prema komentarima prisutnih u Malmeu znači da je izvjesno da neće nastupiti ni u finalnoj večeri!.

- Istraga o incidentu sa nizozemskim umjetnikom na ovogodišnjem takmičenju i dalje je u toku. Razgovori se također vode između EBU-a i AVROTROS-a, nizozemskog emitera koji učestvuje.

Dok se istraga nastavlja, EBU je odlučio da Jost Klajn neće nastupiti tokom Generalne probe 2, takmičenja o kojem glasaju žiriji u 37 zemalja učesnica. Umjesto toga će se koristiti njegov nastup iz polufinala 2."

Podsjetimo, Nizozemac je sa svog profila na Instagramu, sa storija obrisao sve fotografije i video snimke vezane za Eurosong 2024.

On je uz devetoro ostalih finalista iz drugog polufinala, prošle noći prisustvovao konferenciji za medije.

Sjedio je u blizini Izraelke, a sve vrijeme je skrivao glavu ispod zastave svoje zemlje, na strani lica koja je gledala prema Eden.

Kada je ona krenula da odgovara na pitanja, Jost se u potpunosti pokrio preko glave.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.