GUBICI

Adnan Hasković za "Avaz" o smrti glumca iz filma "Anđeo iz Sarajeva": Svi imamo rok trajanja

To što su Italijani uradili tu priču prema istinitom događaju o čovjeku koji je posvojio našu djevojčicu i što je ta priča imala višemilionski auditorij veoma je značajno za nas, istakao je Hasković

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

11.3.2020

Bruno Armando. Agencije

Italijanski glumac Bruno Armando umro je prije dva dana u Milanu. Riječ je o glumcu koji je igrao u brojim filmskim i TV ostvarenjima, dok ga bh. publika pamti kao jednog od glumaca u filmu "Anđeo iz Sarajeva" (L'Angelo di Sarajevo), koji je režirao oskarovac Enco Monteleone (Enzo).

Ostvarenje je snimljeno prema istinitoj priči o ratnom izvještaču RAI-ja iz Sarajeva Franku Di Mareu (Franco), kojeg igra Đuzepe Bepe Fiorelo (Gisueppe Beppe Fiorello), koji je nastojao spasiti djevojčicu iz opkoljenog glavnog grada Bosne i Hercegovine u vrijeme agresije na našu zemlju.

Adnan Hasković. Arhiv

Bh. glumac Adnan Hasković igrao je u tom filmu zajedno s Armandom.

- Mogu samo da izrazim saučešće porodici. Jako mi je žao. Izgubila je ne samo Italija jednog velikog glumca već i Evropa. Ali smo svjesni da svi imamo rok trajanja na ovoj zemlji, pa tako i Bruno. Nažalost, neki ljudi odu prije, pa ostane malo veća bol, ali baš mi je žao. Pogodilo me. Nismo imali zajedničke scene, ali smo se upoznali tokom snimanja "Anđela u Sarajevu" - kazao je Hasković za "Avaz".

Scena iz filma "Anđeo iz Sarajeva". Arhiv

Istakao je da je Armando zbog tog filma imao veliki značaj i za BiH.

- To što su Italijani uradili tu priču prema istinitom događaju o čovjeku koji je posvojio našu djevojčicu i što je ta priča imala višemilionski auditorij veoma je značajno za nas. Nažalost, jedino mi slabo tome pridajemo značaj, a više drugi rade naše priče. To je itekakav doprinos. Ne znam šta bih još rekao - zaključio je Hasković.

Film "Anđeo iz Sarajeva". Arhiv

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.