ODUŠEVILA JE MNOGE

Nova Netflixova serija je hit: U dva dana prikupila sjajne ocjene kritičara i gledalaca

Ne postoji židovski glumac koji nije bio na audiciji, rekla je Foster

Isječak iz serije. Screenshot

E. T.

prije 3 sata 23 minute

Nova Netflixova romantična serija pod nazivom “Nobody Wants This” oduševila je niz gledalaca.

Serija ima deset epizoda od kojih svaka traje 30 minuta. Zvjezdanu glumačku postavu predvode Kristen Bel (Bell) u ulozi Džoane (Joanne), a Nou igra Adam Brodi (Brody), glumac najpoznatiji po ulozi Seta Kohena (Setha Cohena) u seriji O.C.

Džoaninu (Joanninu) sestru glumi Džastin Lupe (Justine) koju mnogi pamte po ulozi Vile Ferejre (Wille Ferreyre) iz serije Nasljeđe, a Noinog brata tumači Timoti Sajmons (Timothy Simons), najpoznatijeg po ulozi Džonaha Rajana (Jonaha Ryana) u serijalu Potpredsjednica.

Odnos između voditeljice podcasta i rabina

Radnja ove humoristične serije prati neobičan odnos između razdražljive i glasne voditeljice podcasta o seksu i vezama Džoane, čiji se život zakomplikuje kada u njega uđe nekonvencionalni rabin Noa (Noah). Oni imaju različite poglede na svijet, te su žrtve modernih ljubavnih prepreka i dobronamjernih, ali ponekad sabotirajućih porodica.

Dobila visoku ocjenu kritičara

Serija je u samo nekoliko dana od prikazivanja dobila više od 95 posto pozitivnih ocjena kritičara na Rotten Tomatoesu i također vrlo dobrih 84 posto ocjene publike. Na IMDb-ju ocijenjena je visokom ocjenom od 8.1/10.

Erin Foster, koja je seriju napisala i producirala uz sestru Saru Foster, otkrila je da ju je za priču inspirisao vlastiti život. Naime, „Nobody Wants This“ je zapravo priča o njenom vjerskom obraćenju, kojem se sama podvrgnula prije nekoliko godina kada se zaljubila u svog današnjeg supruga - Židova.

- U mom razredu je bilo oko 23 ljudi i samo se njih troje preobratilo na drugu vjeru zbog braka, što vam zapravo govori kako se u toj prostoriji odvijalo 20 vrlo zanimljivih priča. Nikada nisam čula da je nekog inspirisalo to područje do te mjere da ga istraži, pa sam pomislila da bi to bilo kul - ispričala je Erin Foster.

Stvarna životna priča

Prva ideja bila je da Foster svoje iskustvo preobraćenja na židovsku vjeru pretvori u dokumentarac, ali budući da je ona već bila na pola puta kroz cijeli proces, odlučili su da to ipak bude show pod nazivom “Shiksas”. Njena početna ideja je bila da ona glumi u filmu, ali tokom rada na razvijanju priče pojavili su se problemi.

- Istina je da u početnoj priči nije bilo dovoljno sukoba. Staviti u priču tipa koji je Židov u Los Anđelesu (Angelesu) i koji u 2024. upoznaje djevojku? Pa koliko takvih priča možete ispričati da budu zanimljive? A onda je jedan od naših producenata rekao: “Slušaj me, a što ako je on rabin?” Isprva mi to nije imalo smisla, no pustila sam da mi se sve slegne i tada sam shvatila da je to jako dobra ideja - objasnila je Foster.

Glavni lik

Također, otkrila je da je za uspjeh serije bilo ključno pronaći dobrog glumca.

- Ne postoji židovski glumac koji nije bio na audiciji. U svim tim tipovima bilo je takve vrste cinizma koju ovaj lik jednostavno nije mogao imati. Trebao je imati istinsku toplinu koju bi širio, mekoću i slatkoću. Lik je inspirisan mojim suprugom, a moj suprug je neko ko te ne može natjerati da se osjećaš loše - otkrila je.


Podsjećamo, kada je krajem avgusta ove godine izašao trailer za “Nobody Wants This”, pogledan je u jednom danu čak 2.3 miliona puta. Mnogi pretplatnici Netflixa tada su iskazali uzbuđenje zbog nove serije.

"Dobili ste me s 'Adam Brody'. Ovo ću definitivno gledati", "Izgleda super. Bell je bila odlična u The Good Place pa vjerujem da će tako biti i s ovom serijom", "Jako se veselim seriji. Odličan izbor glavnih glumaca", "Ovo izgleda urnebesno, a tek smo vidjeli trailer", "Kristen Bell i Adam Brody? Prodano!", bili su samo neki od komentara tada. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.