TURSKE ZVIJEZDE

Glumac i pjevač Halil Ibrahim Džejhan, o ulozi u seriji „Amanet“: Mnogo sam naučio od Jamana

Muzika još uvijek itekako živi u meni. Mog lika u seriji život nije baš mazio, ali vremenom, on je našao neki svoj put. Karijeru započeo kao Top model

Džejhan: U stvarnom životu reagiram više prirodno i impulsivno. Promo

Piše: L. Karahmet - Pujagić

15.1.2021

Halil Ibrahim Džejhan (Ceyhan), glumac i pjevač koji tumači glavnu ulogu useriji „Amanet“, koja se emitira na OBN televiziji, karijeru je započeo kao takmičar na izboru Top model Turske 2007. godine. Kao kantautor i pjevač postigao je znatan uspjeh, a pjesme pjevaju mnoge turske zvijezde.



Muzika i gluma

Muzika je ušla u njegov život u srednjoj školi.

-U tim godinama sam prilagođavao tekstove popularnih pjesama koje su mi se sviđale. Igrajući tu igru, shvatio sam da je to dobro za kanaliziranje emocija i, možda, kasnije za neku uspješnu karijeru – rekao je Džejhan.

Gluma mu se svidjela još u djetinjstvu i nakon što je počeo pohađati sate glume, vrlo brzo mu je postala strast.

-Zainteresiralo me to što mogu ispričati priču i dotaknuti ljude – priznaje Džejhan.

Na pitanje da li je zbog popularnosti serije „Amanet“ zapostavio pjevanje kaže:


Halil Ibrahim Džejhan, glumac i pjevač koji tumači glavnu ulogu u seriji „Amanet“. Promo


-I da i ne. Muzika još uvijek itekako živi u meni. Na muzičkom putu sam, na sreću, upoznao mnogo sjajnih ljudi. Zajedno smo pisali pjesme.  Još uvijek ih pišem kada nađem vremena. Čuvam ih. Ponekad dajem i drugim pjevačima, mada se teško rastati od njih. Tako da moja strast za muzikom traje – smatra popularni Turčin.


I muzika i gluma mu veoma znače i u jednom trenutku se, prema njegovom mišljenju, prepliću.


-Oba poziva su odlična ako želiš podijeliti emocije i iskustva. I pjevači i glumci često moraju interpretirati nešto što je drugi napisao, što nije njihova ispovijed, a moralo bi biti uvjerljivo – rekao je.



Njegova priča

U seriji „Amanet“ tumači Jamana Kirimlija (Yaman).

-Jaman je jak i njegova je priča dobra, tako da sam sa zadovoljstvom pristao da ga glumim. Život ga nije baš mazio, ali vremenom, on je našao neki svoj put. Možda je nekima čudak, drugima atraktivan, ali je evidentno kako je pronašao svoj način kako se boriti kroz život. Pomalo je i osjećajan. Sposoban je učiniti sve kako bi zaštitio sebe i one koje voli – priznaje glumac.

Misli da je njemu i Jamanu zajednička suosjećajnost prema djeci.


Glumci serije "Amanet". Promo


- Mnogo sam naučio od Jamana. Obojica smo nekako zaštitinički orijentisani prema njima. Na koledžu sam posjećivao siročad i volontirao za djecu. To sam našao i u njegovom srcu. Zbog trauma iz prošlosti on želi pokazati koliko je velik zaštitnik. Ono u čemu smo skroz različiti, jeste to što je Jaman jak, ali u isto vrijeme hladnokrvan. Njegove reakcije su nepredvidljive. U stvarnom životu reagiram više prirodno i impulsivno – otkriva Džejhan.



Pripreme za ulogu

-Istražio sam detaljno sva traumatična zbivanja kroz koja je Jaman prošao. Svakodnevno sam po nekoliko sati razmišljao o njegovim reakcijama na sve što mu se događa u životu. Povremeno sam nalazio i neke sličnosti sa svojim životom – rekao je atraktivni turski glumac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.