POSLASTICA

Recept za neodoljive puding roščiće

Nakon pečenja prohlađene roščiće pospite mješavinom mljevenog vanilin šećera i šećera u prahu

Puding roščići. Screenshot

A. O.

jučer

Ukoliko ste ljubitelji suhih, ali preukusnih kolačića, ovo je pravi recept za vas.

Sastojci:

220 g brašna

120 g margarina

100 g šećera

1 vrećica pudinga od vanilije

2 žumanca

2 kašike mlijeka

20 g šećera u prahu

1 mljeveni vanilin šećer

Priprema:

U jednoj posudi sjedinite brašno, šećer i puding od vanilije i promiješajte. U drugoj posudi umiksajte žumance, margarin i mlijeko, pa sjedinite sa prvom smjesom.

Nakon toga kratko premijesite tijesto na pobrašnjenoj podlozi. Uzmite mali dio tijesta, pa ga dlanovima na podlozi izdužite u valjak na otprilike jedan centimetar debljine. Valjak režite na osam centimetara dužine, pa svaki odrezani dio savijte u roščić.

Roščiće redajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 12 minuta. Nakon pečenja prohlađene roščiće pospite mješavinom mljevenog vanilin šećera i šećera u prahu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.