UKUSAN DEZERT

Ovu poslasticu morate probati: Turski puding

Pred posluživanje skinite foliju i ukrasite sjeckanim bademima i kokos listićima

Turski puding. Mystic cakes

A. O.

prije 13 sati 59 minuta

Pravljene turskog pudinga nije previše komplikovano, a za ovu poslaticu neće vam trebati puno vremena.

Sastojci:

600 ml mlijeka

60 g šećera

2 vanilin šećera

40 g kokosa

2 žumanca

50 g brašna

30 g maslaca

20 g sjeckanih badema

20 g kokos listića.

Priprema:

U šerpu sipajte 400 ml mlijeka, dodajte šećer, vanilin šećer i kokos pa stavite na vatru da provri. U preostalih 200 ml mlijeka razmutite žumanca i brašno tako da ne bude grudvica, pa ukuhajte u mlijeko sa kokosom, ulivajući u tankom mlazu i sve vrijeme miješajući žicom.

Kuhajte na srednjoj vatri nekoliko minuta dok se ne zgusne, skinite sa vatre i odmah dodajte maslac, pa promiješajte da se otopi.

Vruć puding sipajte u četiri manje čaše, pokrijte providnom folijom da se ne stvori korica i ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi, a potom stavite u frižider da se puding dobro rashladi i stegne. Pred posluživanje skinite foliju i ukrasite sjeckanim bademima i kokos listićima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.