Donosimo vam još jedan odličan recept, a riječ je o poslastici.
Sastojci:
230 g putera
4 kašike šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
1 jaje
300 g brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
500 ml mlijeka
2 pudinga od čokolade
70 g crne čokolade
7 kašika šećera u prahu
50 g sjeckanih oraha
Priprema:
Šećer, 150 g omekšalog putera sobne temperature, vanilin šećer i so izmiješajte viljuškom. Dodajte jaje i opet dobro izmiješajte. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo, pa umijesite tijesto.
Tijesto podijelite na dva dijela, oba zamotajte u prozirnu foliju, pa jedan odložite u frižider, a drugi u zamrzivač. Za fil u 200 ml mlijeka razmutite puding, a ostatak mlijeka stavite na vatru zajedno sa šećerom u prahu i čokoladom izlomljenom na kocke. U ključalom mlijeku kuhajte puding dok se ne zgusne. Skinite sa vatre, ubacite ostatak putera, pa izmiješajte.
Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se prohladi. Tijesto iz frižidera razvaljajte na pek-papiru u pravougaonik dimenzija 30x20 cm. Prebacite u pleh i na njega rasporedite mlak fil i poravnajte. Preko fila rasporedite polovinu sjeckanih oraha, pa narendajte tijesto iz zamrzivača i završite drugom polovinom oraha. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni četrdesetak minuta.