RECEPT

Mrvičasta čoko pita

Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni četrdesetak minuta

Mrvičasta čoko pita. Mystic cakes

A. O.

jučer

Donosimo vam još jedan odličan recept, a riječ je o poslastici.

Sastojci:

230 g putera

4 kašike šećera

1 vanilin šećer

prstohvat soli

1 jaje

300 g brašna

1/2 kašičice praška za pecivo

500 ml mlijeka

2 pudinga od čokolade

70 g crne čokolade

7 kašika šećera u prahu

50 g sjeckanih oraha

Priprema:

Šećer, 150 g omekšalog putera sobne temperature, vanilin šećer i so izmiješajte viljuškom. Dodajte jaje i opet dobro izmiješajte. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo, pa umijesite tijesto.

Tijesto podijelite na dva dijela, oba zamotajte u prozirnu foliju, pa jedan odložite u frižider, a drugi u zamrzivač. Za fil u 200 ml mlijeka razmutite puding, a ostatak mlijeka stavite na vatru zajedno sa šećerom u prahu i čokoladom izlomljenom na kocke. U ključalom mlijeku kuhajte puding dok se ne zgusne. Skinite sa vatre, ubacite ostatak putera, pa izmiješajte.

Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se prohladi. Tijesto iz frižidera razvaljajte na pek-papiru u pravougaonik dimenzija 30x20 cm. Prebacite u pleh i na njega rasporedite mlak fil i poravnajte. Preko fila rasporedite polovinu sjeckanih oraha, pa narendajte tijesto iz zamrzivača i završite drugom polovinom oraha. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni četrdesetak minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.