ZA PRSTE POLIZATI

Ako vam se svidjela Dubai čokolada, onda ovaj Dubai čokoladni cheesecake morate probati

Ovaj brzi cheesecake spaja bogate okuse čokolade i pistacija te je savršen za luksuzan desert s minimalnim trudom

Chescake. Screenshot

Net.hr

7.12.2024

Na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu, posjetitelji su oduševljeni novim slasticama koje su preplavile grad, a među najpopularnijima svakako su fritule s Dubai čokoladom.

Pomama za ovom neodoljivom kombinacijom čokolade i pistacija osvaja srce svakog zaljubljenika u fine okuse.

Dubai čokoladni cheesecake s pistacijama oduševljava svojom jednostavnošću, a istovremeno luksuznim izgledom koji podsjeća na egzotične destinacije. U kombinaciji s nježnim maslacem i kremastim slojem, desert ima bogat okus koji ne ostavlja ravnodušnim.

Recept za Dubai čokoladni cheesecake

Ako ste poželjeli uživati u ovoj slastici kod kuće, donosi vam recept za pripremu Dubai čokoladnog cheesecakea koji možete jednostavno napraviti i impresionirati svoje goste.

Sastojci:

U samo nekoliko koraka možete kreirati ovaj savršeni desert.

Podloga:

200 g mljevenih keksa (npr. petit beurre)

100 g otopljenog maslaca

200 g tamne čokolade (otopljene)

300 g krem sira

150 ml slatkog vrhnja (hladnog)

100 g pistacija (grubo nasjeckanih)

Preljev:

50 g tamne ili bijele čokolade (za dekoraciju)

20 g sjeckanih pistacija


Priprema:

Pomiješajte mljevene kekse s otopljenim maslacem dok smjesa ne postane kompaktna. Utisnite je u kalup za tortu (20 cm) i stavite u frižider da se stisne. Zatim otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj i ostavite da se malo ohladi. Umutite krem sir dok ne postane gladak, zatim dodajte otopljenu čokoladu.

Posebno izmiksajte slatko vrhnje u šlag i nježno umiješajte u čokoladnu smjesu. Dodajte nasjeckane pistacije i sjedinite. Prelijte kremu preko podloge i poravnajte. Otopite čokoladu i prelijte preko cheesecakea. Na kraju ukrasite sjeckanim pistacijama.

Ohladite u frižideru najmanje četiri sata (ili preko noći) prije posluživanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.