NEĆE BITI ŽILAVO

Nije vam potrebna marinada: Ova voćka odlično omekšava meso

Sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono postaje vrlo meko

Isprobajte jednostavan trik s kivijem. YouTube

E. Ag.

21.11.2024


Svima se barem jednom desilo da je meso koje su pripremali žilavo i da u tome nije pomoglo ni mariniranje.

Ako želite da vam se meso koje ste pripremili topi u ustima, isprobajte jednostavan trik s kivijem, zahvaljujući kojem će meso biti izuzetno mekano. Sve što je potrebno da uradite jeste da obložite meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vrijeme prije pripreme, poput mariniranja.

Kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono postaje vrlo meko.

Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške izrezan kivi nekih sat, dva prije pripreme. Također, važno je da vam meso ne bude predugo obloženo kivijem, kako ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme, piše B92.

Sličan efekat na meso ima i ananas, pa umjesto kivija možete koristiti i ovu tropsku voćku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.