Ukoliko ste u stisci sa vremenom, a ipak želite fin i ukusan ručak, ovaj način pripremanja pite je idealno rješenje.
Sastojci: 500 g gotovih kora, 3 jaja, 250 g feta ili svježeg sira, 200 g milerama ili masnijeg kiselog vrhnja, 500 g svježeg špinata, 1 prstohvat soli, 200 ml mineralne vode, 200 ml suncokretovog ili biljnog ulja.
Priprema:
1. Špinat operite, ocijedite i narežite na sitne trakice. U jednu veću posudu stavite jaja i mileram (ili masnije kiselo vrhnje), posolite i promiješajte. Potom dodajte feta sir (ili svježi sir) i dobro promiješajte.
2. U drugoj posudici pomiješajte ulje i mineralnu vodu i upalite rernu da se grije na 200 stepeni dok vi rolate ove mini bureke.
3. Uzmite jednu koru, premažite je mješavinom ulja i mineralne vode. Stavite drugu koru, opet premažite, pa stavite fil od sira i na to špinat.
4. Zarolajte i stavite u nauljeni lim za pečenje. Sve to ponovite s preostalim korama. Na kraju sve odozgo premažite mješavinom ulja i mineralne vode.
5. Štruce narežite na manje komade (možete samo na pola) i stavite peći na 200 stepeni 30 do 40 minuta ili dok ne porumene.
Poslužite uz jogurt ili kiselo vrhnje.