RECEPTI

Način kako pripremiti nekalorični pomfrit: Neće vas udebljati

Paškanat ogulite, isjecite uzduž, a potom ponovo isjecite kao što sječete krompir za pomfrit

Facebook

Z. K.

18.4.2024

Sastojci: 500 g paškanata, 4 kašike maslinovog ulja, 2 kašičice origana, kašičica slatke paprike, kašičice bijelog luka u prahu, so, biber.

Priprema:

1. Paškanat ogulite, isjecite uzduž, a potom ponovo isjecite kao što sječete krompir za pomfrit.

2. U činiju sipajte ulje, dodajte začine i paškanat dobro umočite u ovu smjesu. 3. Prebacite ga na pleh obložen papirom za pečenje i rasporedite, pa ga posolite i pobiberite i ubacite u rernu.

4. Pecite ga desetak minuta, okrenite na drugu stranu i nastavite da pečete još deset minuta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.