IDEJA ZA RUČAK

Dopast će vam se: Najukusnija zapečena buranija

Ovako spremljenu buraniju voljet će i oni koji je ne vole

Zapečena buranija. Instagram/ukusnoizdravo.rs

M. Z.

23.2.2024

Buranija mnogima nije omiljeno jelo, ali – sve zavisi od načina pripreme. Ako je spremite po receptu koji smo preuzeli s profila ukusnoizdravo.rs, mnogi će se predomisliti. Dodavanje različitih vrsta luka, jaja i jogurta čini ovo jelo sasvim drugačijim.

Sastojci: 1/2 praziluka, 4 čehna bijelog luka, 2 glavice crnog luka, 3 mrkve, 2 pakovanja zelene buranije, 2 jajeta, 1 gusti jogurt, biber, so


Priprema

1. Sitno isjeckati sve tri vrste luka i izdinstati ih. Upravo tu nastaje magija i pravi novi okus jela.

2. Dodati mrkvu isjeckanu što tanje, pa naliti s malo vode i dinstati. Buraniju kratko obariti pa je dodati u posudu s lukom.

3. Sve dobro posoliti i pobiberiti pa dodati jaja umućena s gustim jogurtom.

4. Sve sjediniti i zapeći u rerni oko 20 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.