Prženi krompir odličan je za brzinski prilog ručku, a odgovara uz gotovo svako jelo. Međutim, postoji jedan problem brzo postaje bezukusan i gnjecav.
Velika tava
Nakon samo jednog dana izgubi svoju poznatu hrskavost i ukus. Iako podgrijavanje ostataka hrane pomaže u rješavanju tih problema, važno je znati kako pravilno podgrijati krompir.
Zbog neujednačenosti topline većine mikrovalnih, podgrijan krompir postat će gnjecav. Također, ulje u kojem se pržio krompir tokom podgrijavanja u mikrovalnoj ostavit će užegao ukus.
Ispostavilo se da je najbolji način za podgrijavanje krompira na šporetu. Uzmite veliku tavu, a zatim stavite na umjerenu temperaturu. Mješajte sve vrijeme, a kada tava postane jako, jako vruć možete ga pomjeriti sa peći.
Višak masnoće
Budući da je krompir već pečen u ulju, ne morate dodati ulje za ponovno podgrijavanje. On će sam ispustiti višak koji se skupio u njemu.
Pazite, također, i na to da se krompiri ne dodiruju hrana se na taj način pari, umjesto da se prži i ne može se postići hrskavost. Jednom kada su gotovi, ocjedite višak masnoće i ulja u papirni ubrus i dodajte prstohvat soli i bibera.