Za ovo jelo će vam trebati rukola, miješana zelena salata, balzamičo sirće, sok od limuna, so i biber, senf, javorov sirup, maslinovo ulje, pureći odresci, ulje.
Sastojci
100 g rukole
200 g miješane zelene salate
2 žlice balzamičnog sirćeta
2 kašike soka od limuna
so i biber
kašičica senfa
kašičica javorova sirupa
4 kašike maslinova ulja
4 pureća odreska (svaki oko 125 g)
2 kašike ulja
Priprema
Rukolu i zelenu salatu operite, očistite, prosušite, natrgajte na komade veličine zalogaja i raspodijelite na 4 tanjira. Pomiješajte sirće, sok od limuna, biber, so, senf i javorov sirup.
Postupno dolijevajte maslinovo ulje i tucite dok ne dobijete konzistentni dresing. Odreske posolite i pobiberite te na vrućem ulju pržite oko dvije minute sa svake strane. Izvadite iz tave i ostavite da se malo ohlade pa ih narežite na trake i poslažite po salati. Pokapajte dresingom, piše 24.hr.