Mnogima prvi izbor kada nemaju posebne ideje što bi kuhali, pikantna tjestenina sa svježim sirom brzo se i jednostavno priprema, a garantira da za stolom neće biti nezadovoljnih.
Sastojci
500 g tjestenine (penne i sl.), 1,5 čaša umaka od rajčica, čaša svježeg kravljeg sira, 1/4 čašice sitno ribanog parmezana - plus za posluživanje, 1 kašika ulja od ljutih papričica, prstohvat soli
Priprema:
Kuhajte tjesteninu, povremeno miješajući, u slanoj vodi dok ne bude "al dente". Ocijedite i ostavite 1/2 čaše vode u kojoj se tjestenina kuhala za kasnije. U blenderu smiksajte umak od rajčica, svježi kravlji sir, parmezan i ulje dok ne dobijete glatku smjesu. Vratite tjesteninu u lonac, dodajte umak iz blendera i 1/4 šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala. Miješajte, dodajući još vode po potrebi, dok tjestenina ne bude dobro prekrivena umakom, a umak se zagrije na temperaturu tjestenine. Podijelite tjesteninu na tanjure i pospite naribanim parmezanom.