Sastojci: 130 g čokolade za khvanje, 160 g šećera, 120 g margarina ili maslaca, 6 jaja, 40 g šećera u prahu, 130 g brašna, 100 g kandiranog voća (brusnica, ananas), 50 g očišćenih pistacija, 150 g mliječne čokolade, kesica praška za pecivo.
Priprema:
1. Na pari otopite čokoladu za kuhanje, zajedno s margarinom (maslacom) i šećerom. Zatim skinite posudu sa šporeta i umutite u njoj žumanca i prašak za pecivo, da masa bude fina, pjenasta.
2. Odvojeno umutite bjelanca u čvrst snijeg i dodajte šećer u prahu, a zatim i brašno. Miješajte lagano, kao pjenu da miješate.
3. Lagano, miješajući ručno, sjedinite obje smjese i dodajte kandirano voće.
4. Silikonski kalup premažite margarinom i u njega sipajte pripremljenu smjesu.
5. Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.
6. Kolač izvadite iz kalupa tek kada se ohladi i preko njega prelijte otopljenu mliječnu čokoladu. Sitno isjeckane pistacije pospite preko mekane čokolade i stavite u frižider da se malo stegne.