IDEJA ZA RUČAK

Ćufte punjene krompir-pireom

Ukusan obrok za sve

Ćufte na drugačiji način. Printscreen

E. Ag.

2.6.2023

Ćufte punjene krompir-pireom možete poslužite dok su tople sa salatom po želji.

Sastojci:

1/2 kg mljevenog mesa

2 kašike mlijeka

malo maslaca

3 kašike ulja

4 krompira

1 glavica luka

2 jaja

2 šnite hljeba

so, biber

začin

Priprema:

Hljeb bez kore stavite u vodu pa ga ocijedite i pomiješajte s mesom. Tome dodajte nasjeckani luk, jaja, začin i biber, pa sve dobro promiješajte.

Od dobivene smjese oblikujte kuglice veličine jajeta pa ih stisnite kako biste u sredini dobili udubljenje u koje ćete staviti nadjev.

Pripremljene ćufte stavite na prethodno podmazan pleh, prelijte sa 2 kašike ulja i pecite 20-25 minuta u zagrijanoj rerni na 190 stepeni.

Krompir ogulite i skuhajte u posoljenoj vodi. Nakon toga ga izgnječite viljuškom, dodajte mlijeko, maslac i so i napravite pire.

Ćufte izvadite iz rerne, napunite ih krompir-pireom i zapecite još 5-6 minuta.

Savjet: Kod pripreme ćufti upotrebite hljeb koji je star jedan ili dva dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.