Donosimo recept za koji vam je potrebna samo jedna posuda kako biste sjedinili sve sastojke. Gljive dobro začinite začinima, pecite otprilike 20 minuta i ukusan prilog je spreman.
Sastojci
900 g gljiva
1 kašika ulja
3 kašike balzamičnog octa
2 kašike sojinog umaka
3 češnja, nasjeckana
½ kašičice timijana, nasjeckanog
So po ukusu
Papar po ukusu
Priprema
Zagrijte rernu
Zagrijte rernu na 200 stepeni.
Sjedinite sastojke
U posudi sjedinite ulje, balzamični ocat, sojin umak, češnjak, timijan, so i papar te umiješajte gljive.
Pecite
Nadjevene gljive raširite na lim za pečenje te ih pecite u zagrijanoj rerni 20-ak minuta dok ne omekšaju. Na pola vremena, nakon 10-ak minuta, gljive malo izmiješajte te ih nastavite peći.