RECEPTI

Gljive iz rerne

Donosimo recept za koji vam je potrebna samo jedna posuda kako biste sjedinili sve sastojke

Ukusno predjelo. Printscreen

M. Z.

20.2.2023

Donosimo recept za koji vam je potrebna samo jedna posuda kako biste sjedinili sve sastojke. Gljive dobro začinite začinima, pecite otprilike 20 minuta i ukusan prilog je spreman.

Sastojci

900 g gljiva

1 kašika ulja

3 kašike balzamičnog octa

2 kašike sojinog umaka

3 češnja, nasjeckana

½ kašičice timijana, nasjeckanog

So po ukusu

Papar po ukusu

Priprema

Zagrijte rernu

Zagrijte rernu na 200 stepeni.

Sjedinite sastojke

U posudi sjedinite ulje, balzamični ocat, sojin umak, češnjak, timijan, so i papar te umiješajte gljive.

Pecite

Nadjevene gljive raširite na lim za pečenje te ih pecite u zagrijanoj rerni 20-ak minuta dok ne omekšaju. Na pola vremena, nakon 10-ak minuta, gljive malo izmiješajte te ih nastavite peći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.