RECEPTI

Kolač s makom i jogurtom

Prelijte ga glazurom od čokolade i pustite da se sasvim ohladi pa ga isjecite

Ukusna poslastica. Kitchen Nostalgia

Z. K.

14.1.2023

Sastojci: 2 jogurta 400 ml, brašno (2 čaše jogurte, ne pune do vrha), 1 čaša griza, pola čaše šećera, pola čase ulja, 100 g maka, 1 prašak za peciva, 1 vanilin šećer, 100 g čokolade, 3 kašike ulja.

Priprema:

1. U zdjelu sipati jogurt, pa dodati sve navedene sastojke, lagano i dobro izmješajte i sipajte u okrugli pleh (28 cm) koji ste pouljili i pobrašnili ili stavili kuharski papir.

2. Protresite da se masa izjednači po plehu, pa stavite da se peče na 180 stepeni 40 minuta, dok ne porumeni i odvoji se od pleha.

3. Vruć kolač prelijte glazurom od čokolade i pustite da se sasvim ohladi pa ga isjecite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.