LIFESTYLE

Horor u zoološkom vrtu u Velikoj Britaniji: Tigar usmrtio ženu (VIDEO)

A.M.

29.5.2017

Zoološki vrt Hamerton u Velikoj Britaniji danas je bio evakuiran zbog ozbiljnog incidenta. Posjetitelji koji su bili prisutni u zoološkom su iz njega izvedeni oko 11.15 sati po lokalnom vremenu, a od tada nisu bile dostupne nove informacije o razlogu zatvaranja zoološkog.

Kako prenosi DailyMail, jedna ženska osoba koja ja bila zaposlenica zoološkog vrta preminula je kada je tigar ušao u jedno ograđeno područje skupa s njom i napao je.

Preminula je na licu mjesta.

Jedan od posjetilaca, Pete Davis, koji se našao u ovom zoološkom vrtu kazao je da je bio naizgled običan ponedjeljak popodne, sve dok se nije sve okrenulo naopako.

- Vrisak žene je bio toliko strašan, sve je zvučalo kao da je tigar napao. To je bio trenutak totalne panike. Čuvari su bacali komade mesa pokušavajući da obuzdaju tigra. - kazao je posjetilac Pete Davis.

Tokom dana mediji su pisali kako su prestravljeni posjetitelji bježali u panici, nakon što su upozoreni da se "odbjegli" tigar šeta zoološkim vrtom te da bi vjerovatno mogao napasti.

- Kada smo došli u zoološki vrt vidjeli smo čuvare kako žure i govore nam da bi moglo doći do ozbiljnog incidenta, te da se sklonimo - kazao je jedan od posjetilaca Charlie Hawthorn.

 Jedna žena je govorila da je njen maloljetni sin nestao i da ga ne može pronaći. Čuli su se povici „bježite“, prije nego su se nesretni posjetitelji uspjeli sakriti na desetak minuta u uredu čuvara zoološkog vrta.

Ubrzo su došla kola hitne pomoći, helikopteri i policija.

Pogledajte video:


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.