ALFA TV

Alfa INFO / Održana kolektivna dženaza nastradalima u poplavama

Izjava visokog predstavnika Christiana Schmidta da su podjednak problem fotografije u udžbenicima Ratka Mladića i Alije Izetbegovića je skandalozna

Alfa INFO. Alfa TV

Alfa TV

prije 6 dana

- Jablanicu je danas prekrila tišina. Konačan smiraj je našlo 19 žrtava stradalih u nezapamćenoj tragediji, koja je 4. oktobra razorila ovo područje, ponajviše, Donju Jablanicu i selo Zlate. Ispred Čaršijske džamije, gdje je podne namaz klanjao reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, a koji je i predvodio dženazu namaz, okupili su se članovi porodica stradalih, rodbina prijatelji, poznanici.

- Izjava visokog predstavnika Christiana Schmidta da su podjednak problem fotografije u udžbenicima Ratka Mladića i Alije Izetbegovića je skandalozna. Nedopustivo je ova dva imena spomenuti u istoj rečenici i izjednačavati u bilo kojem kontekstu, kazali su iz SDA .Rekli su da je Ratko Mladić ratni zločinac pravomoćno osuđen na doživotni zatvor pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju za genocid, zločine protiv čovječnosti i druge teške oblike ratnih zločina i zauvijek će ostati tako upamćen.

- Nakon što je jučer u Donjoj Jablanici pronađeno tijelo posljednje žrtve razornih poplava za kojom se tragalo čime je zvanično okončana potraga za nestalima u ovom bosanskohercegovačkom gradu, na terenu su danas prisutne ekipe Federalne uprave civilne zaštite i druge službe koje nastavljaju sa čišćenjem otpada koji su za sobom ostavile razorne poplave.

Pogledajte video.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.