LIČNOST DANA

Kenan Velić: Heroj u teškim trenucima

Kada je Kenan saznao da je Edi preživio, odmah je krenuo prema Mostaru

Velić: Svi smo ujedinjeni u ovoj tragediji. Facebook

prije 4 sata 10 minuta

U trenucima tragedije koja je zadesila Donju Jablanicu, Kenan Velić je postao simbol snage i porodične povezanosti. Njegova sestra Adela i njen suprug Vedad Tufek izgubili su živote u prirodnoj katastrofi, dok je njihov osmogodišnji sin Edi preživio, zahvaljujući brzoj reakciji spasilaca koji su ga evakuirali helikopterom EUFOR-a u Mostar.

Kada je Kenan saznao da je Edi preživio, odmah je krenuo prema Mostaru. Išao je preko Prozora pa do Blidinja, odatle u Posušje.

Kaže da nije znao koliko je ozbiljno, ali jedino na šta je mislio jeste da mora biti uz Edija.

U Mostaru, Kenan je postao Edijeva podrška i sigurnost. Svakodnevno provodi vrijeme s njim igrajući karte. Osim što se brine o Ediju, Kenan je i svjedok snage zajednice. Građani Mostara ponudili su mu smještaj i pomoć, pokazujući jedinstvo i solidarnost u teškim vremenima.

- Svi smo ujedinjeni u ovoj tragediji - dodao je Velić.

U trenucima kada su mu misli okupirane gubitkom voljenih, Kenan ostaje fokusiran na Edija. Iako su se njihovi životi drastično promijenili, ljubav i podrška koju pružaju jedan drugom pomažu im da prebrode ovu tešku situaciju.

U ovim izazovnim vremenima Kenan Velić postaje pravi heroj, simbol otpornosti i nade, pružajući svima lekciju o važnosti porodice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.