NA GRAD KIRYAT SHMONA

Hezbolah teškom artiljerijom i raketama izveo napad na izraelske snage

Izraelska vojska je saopćila da je detektovano deset raketa lansiranih iz Libana na grad Kiryat Shmona u blizini libanske granice

Hezbolah je u srijedu objavio da je bombardovao Istočnu brigadu izraelske vojske. Anadolija

Anadolija

19.6.2024

Hezbolah je u srijedu objavio da je bombardovao Istočnu brigadu izraelske vojske, koja je priznala da je oštećena zgrada u Kiryat Shmoni u kojoj se nalazi sjedište vojne jedinice, javlja Anadolija.

Izraelska vojska je saopćila da je detektovano deset raketa lansiranih iz Libana na grad Kiryat Shmona u blizini libanske granice.

- Zgrada u industrijskoj zoni Kiryat Shmona oštećena je nakon što je deset raketa lansirano iz Libana - naveo je Radio izraelske vojske.

Kako se navodi, tokom raketnog napada, koji je izveden u dva navrata, nije bilo ljudskih žrtava.

Sirene su se oglasile u nekoliko gradova, uključujući Kiryat Shmoni, Margaliot i Tel Hai, u srijedu popodne, javio je izraelski emiter "Channel 12".

Emiter je, međutim, naveo da su rakete presretnute u Gornjoj Galileji.

Rano ujutro, izraelska vojska je objavila da su dronovi, lansirani iz Libana na izraelske gradove, presretnuti i uništeni.

Otkako je počeo rat u Pojasu Gaze u oktobru prošle godine, svakodnevno dolazi do razmjene vatre, a hiljade civila je raseljeno s obje strane granice Izraela i Libana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.