OGROMNE SUME NOVCA

Magazinović o prevarama: Firma na tenderu ponudi usluge za jedan fening, a onda sama određuje cijene

Za ovo se zna godinama, a slabo se šta poduzimalo, valjda što je budžetski novac pa se ne sekiraju što ga neko bukvalno uzima pred očima svih

Magazinović: Angažovali smo državnu reviziju koja je također evidentirala nepravilnosti. Fena

N. Aj.

prije 2 dana

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović (SDP) na društvenim mrežama je naveo da je na tenderu za kupovinu aviokarata pobijedila firma koja je ponudila cijenu svojih usluga (provizije) od jedan fening po aviokarti te je kasnije određujući cijene uzimala ogromne sume novca.

- To znači naprimjer da se oni obavezuju da će za instituciju kupiti 100 avio karata i za to naplatiti proviziju od samo 1 KM. 

Kako to izgleda u stvarnosti? Nerealno niskom cijenom usluge dobiju posao kupovine avio karata, a onda kada su jedini koji mogu kupiti karte "lupaju" cijene i uzimaju ogromne sume novca. Kako se to zove - upitao je Magazinović.

Dodao je da se za to zna godinama, a da se slabo šta poduzimalo.

- Valjda što je budžetski novac pa se ne sekiraju što ga neko bukvalno uzima pred očima svih. Dokumentovao sam i dokazao da se radi o ogromnim sumama. Angažovali smo državnu reviziju koja je također evidentirala nepravilnosti.

Predstavnički dom Parlamenta BiH je usvojio zaključak koji sam predložio, a kojim se obavezuje Agencija za javne nabavke da izradi izmjene Zakona o javnim nabavkama kojima će spriječiti krađu budžetskog novca putem kupovine avio karata.

Idemo dalje… - poručio je Magazinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.