SJEDNICA U 12 SATI

Vijeće ministara danas u Mostaru će raspravljati o budžetu za 2024. godinu

Ministri će razmatrati i prijedlog odluke o osnivanju interresorne radne grupe za praćenje primjene dokumenta "Sigurnosna politika BiH"

Vijeće ministara BiH. Fena

S. S.

prije 2 dana

Nacrt zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2024. godinu na dnevnom je redu današnje sjednice Vijeća ministara BiH, koja će biti održana u Mostaru.

Predlagač Nacrta zakona o budžetu je Ministarstvo finansija i trezora BiH. Na predloženom dnevnom redu je i novi tekst Nacrta zakona o izmjeni Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH (VSTV BiH), koji je sačinilo Ministarstvo pravde BiH.

Na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, na dnevnom redu je i prijedlog odluke o uvrštavanju fizičkog lica na listu označenih lica prema kojima će se primjenjivati restriktivne mjere.

Dnevnim redom je predviđeno da ministri razmatraju i prijedlog odluke o osnivanju interresorne radne grupe za praćenje primjene dokumenta "Sigurnosna politika BiH".

Na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova BiH, bit će razmatran i prijedlog odluke o imenovanju kopredsjedavajućeg i članova Zajedničke komisije za praćenje sprovođenja ugovora između Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske o evropskom partnerstvu.

Na dnevnom redu je i analiza trgovinske razmjene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda BiH sa svijetom za prošlu godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, kao i inicijativa za pokretanje procedura za uspostavljanje bilateralne saradnju o vraćanju PDV-a stranim poreskim obveznicima između BiH i drugih zemalja. Početak sjednice zakazan je za 12.00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.