POTOČARI

Izabran Organizacioni odbor za obilježavanje 28. godišnjice genocida

U roku od petnaest dana bit će održana prva ovogodišnja sjednica OO, rekao je Fejzić za "Avaz"

Čelnici OO. S. Smajlović

S. Sm.

7.2.2023


Na sjednici Inicijativnog odbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima "sigurne zone" UN-a Srebrenica, održanoj u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari izabrano je rukovodstvo Organizacionog odbora.

Za predsjednika Organizacionog odbora (OO) obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice u julu 1995. godine izabran je Hamdija Fejzić, zamjenik načelnika općine Srebrenica, a za potpredsjednike Ševket Hafizović predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, Članovi OO su Damir ef. Peštalić glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Srebrenica i Emir Suljagić direktor Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari. Generalni sekretar je Mirsad Bešić, a tehnički sekretar Nermin Alivuković.

- Rukovodstvo Organizacionog odbora će u narednim danima uputiti dopis svim institucijama koje učestvuju u radu OO da imenuju svoje predstavnike u ovo tijelo, a u roku od petnaest dana bit će održana prva ovogodišnja sjednica OO, na kojoj će biti izabrani predsjednici jedanaest pododbora, kako bi na vrijeme počele pripreme za obilježavanje 28. godišnjice genocida i Srebrenici - rekao je za "Avaz" Hamdija Fejzić, predsjednik OO.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.