SARAJEVO

CIK i OSCE: Potpisan Memorandum o razumijevanju

Memorandum omogućava i provedbu projekata u cilјu unapređenja izbornog procesa

Sa današnjeg potpisivanja. CIK BiH

H. J. I.

27.4.2022

Danas je u sjedištu Centralne izborne komisije BiH potpisan Memorandum o razumjevanju između Centralne izborne komisije BiH i Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini. Memorandum su potpisali dr. Suad Arnautović, predsjednik CIK BiH i ambasadorica Katlin Kavalek (Kathleen Kavalec), šefica Misije OSCE-a u BiH.

Potpisivanjem današnjeg Memoranduma Misija OSCE-a u BiH će, kao i do sada, nastaviti pružati pomoć Centralnoj izbornoj komisiji BiH u pribavlјanju stručnih mišlјenja i stavova relevantnih međunarodnih organizacija (uklјučujući Venecijansku komisiju Vijeća Evrope i Ured OSCE-a za demokratske institucije i lјudska prava- ODIHR) o svim pitanjima koja su u nadležnosti Centralne izborne komisije BiH.

Memorandum omogućava i provedbu projekata u cilјu unapređenja izbornog procesa kao i unapređenja u domeni ispunjenja ostalih odgovornosti Centralne izborne komsije BiH. Saradnja Centralne izborne komisije BiH i Misije OSCE-a u BiH postoji sve vrijeme od uspostavlјanja Centralne izborne komisije BiH do danas.

Uz podršku Misije OSCE-a u BiH, pored ostalog, razvijena je i aplikacija za elktronsku prijavu birača za glasanje izvan BiH. Centralna izborna komisija BiH se zahvaljuje Misiji OSCE-a u BiH na kontinuiranoj podršci ovoj državnoj instituciji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.