Ako ne znate što pripremiti za iftar, ovi recepti će vam pomoći. Naš prijedlog je tarhana koja zbog svog kiselkastog ukusa dobro prija za iftar te desert zerde.
PREPORUKE
Potrebni sastojci su: jaje, kašika vode, 100 g brašna, malo soli
Jela za iftar. Avaz
Ako ne znate što pripremiti za iftar, ovi recepti će vam pomoći. Naš prijedlog je tarhana koja zbog svog kiselkastog ukusa dobro prija za iftar te desert zerde.
Potrebni sastojci su: jaje, kašika vode, 100 g brašna, malo soli.
Priprema:
1. Na površini za valjanje tijesta od brašna napraviti stožac.
2. U sredini brašna napraviti udubljenje u koje ćete staviti so i vodu te dodati jaje.
3. Prstima umijesiti što čvršće glatko tijesto.
4. Dobro ga izraditi da ne ostanu grudvice.
5. Napraviti čvrste loptice pa ih izrendati pomoću ribeža.
6. Naribanu tarhanu rasporediti po čistom stolnjaku i pustiti da se osuši.
7. Tarhana će biti ukusnija ako je popržite na ulju.
Osim tarhane za iftar možete pripremiti zerde, turski desert, vrsta slatkog pudinga od riže.
Sastojci: 250 g riže, 120 g meda, 1 l vode, 100 g mljevenih badema, 4 karanfilića, malo cimeta.
Priprema:
1. Stavite rižu da se kuha, pa tokom kuhanja u nju dodajte med i karanfilić.
2. Kada je riža gotova, zerde sipajte u zdjelice za posluživanje, te pospite mljevenim bademima i cimetom.
3. Servirajte ohlađeno.
BRUTALNO GA IZVRIJEĐAO
SVE SE DESILO U SRIJEDU