VIŠE NEĆE BITI RUGLO

Kultna Estrada će uskoro dobiti novi izgled, sada će biti hotel

Arhitektonski StudioArh uveliko radi na pripremanju dokumentacije i traži dozvole da bi na ovom mjestu bio izgrađen hotel koji bi se također zvao Estrada

Bivše popularno okupljalište Estrada uskoro će dobiti novi izgled. Facebook

A. Č.

4.4.2022

Bivše popularno okupljalište Estrada uskoro će dobiti novi izgled, ali i funkciju. 

Više neće predstavljati ruglo u centru Sarajeva, a na ovom mjestu najvjerovatnije je da će biti izgrađen potpuno novi objekt.

Arhitektonski StudioArh uveliko radi na pripremanju dokumentacije i traži dozvole da bi na ovom mjestu bio izgrađen hotel koji bi se također zvao Estrada.

Kultna Estrada se nalazila pored Ćumurija mosta i kod starije raje budi lijepe uspomene. Kada je otvorena, bila je okupljalište sarajevske šminke i radila je uspješno do rata. 

Sada je u ruševnom stanju i predstavlja ruglo u strogom centru glavnog grada. U periodu između 1984. i 1992. godine ovaj objekt bio je u vlasništvu estradnog menadžera Rake Marića, koji ga je držao sa bubnjarem benda "Vatreni poljubac" Pericom Stojanovićem.

Iz Općina Stari Grad su nam rekli da, cijeneći odredbe Odluke o proglašenju Historijskog urbanog krajolika Sarajeva nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine, cjelokupan spis vezano za zahtjev za izdavanje odobrenja za građenje, za radove rekonstrukcije, dogradnje i nadziđivanja postojećeg stambeno-poslovnog objekta, te radove pretvaranja istog u poslovni objekat-hotel u ulici Ćumurija, proslijedili su na nadležno postupanje Federalnom ministarstvu prostornog uređenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.