STOLAC

Zaražena zaposlenica bila je u direktnom kontaktu sa štićenicima

Epidemiolozi su na terenu i počinje testiranje u Domu za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba

Bošković: Jedan od deset uzoraka bio pozitivan. M. Smajkić

Piše: M. Smajkić / Avaz.ba

16.4.2020

Prvi slučaj zaraze koronavirusa u Stocu registriran je kod uposlenice Doma za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba. Riječ je o ustanovi sa 155 štićenika i 67 uposlenika.

Potvrdio nam je to stolački načelnik Stjepan Bošković, kazavši da je riječ o logopedici sa prebivalištem u Trebinju.

- Mi smo već odranije počeli obrađivati tu ustanovu, znači Dom zdravlja je obrađivao uzorke za sve one sumnjive slučajeve štićenika i sve je do sada bilo negativno. 

Prema preporuci Kantonalnog štaba, dobili smo zadaću da napravimo skrining svih uposlenih i od jučer uzetih deset uzoraka, samo je, dakle, ta uposlenica bila pozitivna. Epidemiolozi su na terenu i od danas počinje testiranje svih uposlenika i štićenika - rekao nam je Bošković.

Riječ je o logopedici sa prebivalištem u Trebinju. P. Mucović

On nam je potvrdio da je zaposlenica kod koje je potvrđen koronavirus, bila u direktnom kontaktu sa štićenicima. No, kako je naveo, sreća je da je u ovom periodu logopedija bila u takozvanom hladnom pogonu i da, zapravo, njen rad nije bio toliko intenzivan.

- O svemu smo izvijestili epidemiologe i, zapravo, uzdamo se u nekakve pozitivne činjenice do sada, odnosno da smo već ranije poduzeli preventivne mjere - rekao je Bošković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.