POZITIVAN PRIMJER

Ugostitelj promijenio zanimanje: Dunume zemljišta zasijao krompirom, grahom, kukuruzom

Jedan je od rijetkih ugostitelja u Zavidovićima koji svojim uposlenicima nisu dali otkaz, a nada se da će se život normalizirati što prije kako bi svi počeli s poslovima

Piše: Ar. M. / Avaz.ba

9.4.2020

Nuraga Starčević na svom imanju - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Pozitivan primjer proizvodnje hrane u vrijeme pandemije pokazao je poduzetnik Nuraga Starčević iz Zavidovića.  

Starčević je već dvadesetak godina ugostitelj i drži poznatu aščinicu „Bozujuk dugi“. Jedan je od rijetkih ugostitelja u Zavidovićima koji svojim uposlenicima nisu dali otkaz, a nada se da će se život normalizirati što prije kako bi svi počeli s poslovima.

U međuvremenu je odlučio iskoristiti obradivo zemljište i proizvoditi hranu. Poticaj koji je Općina Zavidovići dala građanima u proljetnoj sjetvi nije iskoristio, jer smatra da je potrebniji drugima.

- Zasijao sam dva dunuma krompira, tri dunuma kukuruza, dunum graha, luka... vrijeme izolacije smo tako iskoristili. Pomogli su mi djeca i članice lokalnog Udruženja žena „Krivaj-Iskra“ s kojima inače odlično sarađujem - priča Nuraga.

U želji da kriza koja će, prema njegovom mišljenju, tek pogoditi bh. ekonomiju, naš sagovornik siguran je da je jedan od načina prevazilaženja upravo proizvodnja hrane.

- Zavidovićki kraj je bogat plodnom zemljom. Raduje me kad vidim da su ljudi pripremili oranice i tamo gdje ih nikada nije bilo - dodaje Nuraga Starčević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.