ODRŽAN RADNI SASTANAK

Uskoro počinju radovi na rehabilitaciji regionalne ceste R-435 Konjic - Borci na poddionici Stari grad do mosta Bijela

U narednom periodu priprema se druga faza, koja će ići od magistralnog puta M-17 do Starog grada

S održanog sastanka. Press

Marketing

21.8.2024

Danas je u Gradskoj upravi Konjic održan radni sastanak na kojem su predstavljeni detalji projekta rehabilitacije regionalne ceste R-435 Konjic- Borci, na poddionici Stari grad - most Bijela, kojem su uz direktora Uprave za puteve Hercegovačko- neretvanskog kantona Kemala Šoljića i gradonačelnika Konjica Osmana Ćatića, prisustvovali i predstavnici firmi koje će izvoditi radove i vršiti nadzor.

- Danas smo u radnoj posjeti Gradskoj upravi Konjic i gradonačelniku Osmanu Ćatiću, gdje ih upoznajemo sa radovima koje ćemo raditi u narednom periodu. Potpisan je ugovor sa izvođačem radova, to je konzorcij firmi koje predvodi lider GPI d o.o. Konjic, a čiji su članovi firma Agi Konjic i GP Ing iz Sarajeva. 

Vrijednost ugovora je 2.208.000 KM, a vrijeme izvođenja radova je šest mjeseci. Nadzor nad izvođenjem radova je firma PPG Sarajevo, a vrijednost potpisanog ugovora je 23.000 KM. Glavni projekat je danas predat izvođaču radova i nadzoru. Mi ovom prilikom želimo da zamolimo sve građane, vozače, bicikliste, pješake i sve učesnike u saobraćaju na strpljenje i razmijevanje s obzirom na veliku važnost ovog projekta i značaj koji će on imati za sve učesnike u saobraćaju i građane Konjica. 

Mi u narednom periodu pripremamo drugu fazu, koja će ići od magistralnog puta M-17 do Starog grada, gdje je projekat gotov i koji, ukoliko uradimo do tada sve što treba, planiramo raditi tokom 2025/2026.godine. Realizacija projekta, koji danas predstavljamo nije mogla biti ranije, jer smo imali žalbu na izabranog izvođača, koju je Ured za žalbe riješio prije par sedmica u našu korist, tako da su se stekli uslovi za potpisivanje ugovora i realizacija ide planiranim tokom.

Prema dinamici, koju je najavio izvođač, radovi bi mogli početi oko 10. septembra, što se poklapa i sa završetkom turističke sezone i gdje će biti smanjen promet i očekujemo da će to sve ići u najboljem redu - kazao je Kemal Šoljić, direktor Uprave za puteve HNK.

- Nedavno smo potpisali ugovor, sada krećemo sa pripremama za izvođenje radova, koje planiramo oko 10. septembra. Tokom izvođenja radova saobraćaj će biti regulisan semaforima, kako bi se čekanja i zastoji sveli na najmanju moguću mjeru - kazao je Džemal Novalić, lider konzorcija izvođača radova, koji je pozvao građane na strpljenje prilikom radova, koji će se izvoditi u narednim mjesecima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.