MNOGI SE ODAZVALI AKCIJI

Učesnici Visa olimpijskog triatlona prikupili 26.500 KM za Specijalnu Olimpijadu u Bosni i Hercegovini

Veliki broj sportskih entuzijasta se odazvao pozivu na učešće u triatlonu, gdje je svaki krug “vrijedio” 100 KM

S događaja u Sarajevu i Banjoj Luci. Visa

Marketing

20.8.2024

Na Visa olimpijskom triatlonu, tokom jula, građani Sarajeva i Banja Luke mogli su se oprobati u tri različita sporta - košarci, hokeju i streličarstvu. Veliki broj sportskih entuzijasta se odazvao pozivu na učešće u triatlonu gdje je svaki krug takmičenja “vrijedio” 100 KM, a ukupan prikupljeni iznos ide u humanitarne svrhe.

- Sasvim sam sigurna da nas je nedavno završena Olimpijada u Parizu aktivirala i ojačala naš zajednički timski duh. Inspirisani ovim događajem, građani Sarajeva i Banje Luke u velikom broju su se odazvali našem pozivu da budu dio Visa olimpijskog triatlona. Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali i dali svoj sportski doprinos da prikupimo ovaj fantastičan iznos od 26.500 KM koji će kompanija Visa usmjeriti ka Specijalnoj Olimpijadi koja godinama radi na tome da omogući osobama s posebnim potrebama u Bosni i Hercegovini i bolju integraciju u društvo kroz sport i sportske aktivnosti - izjavila je Ana Drašković, potpredsjednica i generalna direktorica kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

Izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH, prof. dr. Kada Delić Selimović, izrazila je veliku zahvalnost kompaniji Visa na prepoznavanju njihovih aktivnosti i pružanju izuzetne podrške.

- Kao jedina akreditovana sportska organizacija u BiH koja provodi sportske, edukativne, inkluzivne, porodične i zdravstvene programe za osobe s poteškoćama u razvoju, izuzetno cijenimo donaciju, koja predstavlja najveći sponzorski iznos koji smo dobili od osnivanja 1997. godine. Slogan Specijalne olimpijade BiH, "O inkluziji se ne priča - inkluzija se živi", upravo je zaživio kroz podršku koju ste nam pružili. U ime sportista, roditelja i svih članova Specijalne olimpijade BiH, najiskrenije zahvaljujemo kompaniji Visa kao društveno odgovornoj kompaniji koja je prepoznala naš rad i pružila nam podršku. Obećavamo da ćemo opravdati vaše povjerenje i nastaviti raditi na ostvarivanju naših ciljeva - poručila je Selimović.

Na inicijativu Međunarodne specijalne olimpijade 1997. godine osnovana je Specijalna olimpijada BiH. Od tada, svake godine održavaju se takmičenja na državnom nivou i to atletici, boćanju, plivanju, stonom tenisu, fudbalu, košarci, odbojci, alpskom skijanju i nordijskom trčanju. Najveća sportska manifestacija koja je bila pod okvirom Specijalne Olimpijade su „Igre prijateljstva Jugoistočne Evrope“ koje su održane u četiri grada, Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Banjoj Luci. U takmičenja je do danas uključeno više od 80 udruženja kao što su Klubovi specijalnih sportova, Zavodi, dnevni centri, osnovne i srednje škole koji rade s osobama s poteškoćama u razvoju. Na dosadašnjim nastupima na Ljetnim i Zimskim olimpijskim igrama sportisti SOBiH osvojili su više od 100 medalja.

Visa je posvećen partner Olimpijskog pokreta još od 1986. godine. Kao ponosni globalni sponzor Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, Visa je ekskluzivni partner u tehnologiji plaćanja do 2032. godine. Nakon okončanja OI, francuska prijestonica postaje domaćin i Paraolimpijskih igara koje počinju 28. avgusta i traju do 8. septembra. Visa, u sklopu Tima Visa, podržava 147 olimpijskih i paraolimpijskih sportista i postavlja mjerilo za raznolikost i inkluziju, s jednakom zastupljenošću olimpijskih i paraolimpijskih sportista i jednakom podjelom između muškaraca i žena.

O kompaniji Visa

Visa je svjetski lider u digitalnom plaćanju, koji olakšava transakcije između potrošača, trgovaca, finansijskih institucija i državnih organa u više od 200 zemalja i teritorija. Njihova misija je da povežu svijet preko najpogodnije, najinovativnije, pouzdane i bezbjedne mreže plaćanja, omogućavajući pojedincima, preduzećima i privredama da napreduju. Vjerujemo da privrede koje su inkluzivne za sve i na svakom mjestu pomažu da se svi zajedno uzdignu, ali i da se sagleda mogućnost pristupa i uključivanja kao osnova budućnosti protoka novca. Saznajte više na Visa.com.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.