LIGA NACIJA

Dešam "klupirao" zvijezde, šok terapija dala rezultat: Francuska pobijedila Belgiju

Nije to zaustavilo Francuze da na krcatom stadionu pobijede rivale i prekinu niz od dva poraza

Francuzi: Upisali sigurnu pobjedu. AP

N. H.

9.9.2024

Fudbalska reprezentacija Francuske oporavila se nakon teškog poraza od Italije i u 2. kolu Lige nacija pobijedila je selekciju Belgije rezultatom 2:0.

Svojevrsna šok terapija francuskog selektora Didijea Dešama (Didier Deschamps) koji je odlučio da neke od glavnih zvijezda poput Mbapea (Mbappe) i Grizmana (Griezmann) stavi na klupu.

Nije to zaustavilo Francuze da na krcatom stadionu pobijede rivale i prekinu niz od dva poraza. 

U vodstvo ih je doveo Randal Kolo Muani u 29. minuti, nakon što se najbolje snašao poslije jednog udarca. Gol pogledajte OVDJE!

Konačni rezultat postavio je Usman Dembele (Ousmane) u 57. minuti. Krilni napadač je ušao s desne strane u šesnaesterac, namjestio se na lijevu nogu i projektilom "probušio" mrežu Belgije. Gol pogledajte OVDJE!

Mbape i Grizman su do kraja ušli u igru i izgledali mnogo bolje nego u prethodnoj utakmici, a novi napadač madridskog Reala je propustio nekoliko prilika da se i sam upiše u listu strijelaca. 

U drugom susretu ove grupe Italija je pobijedila Izrael rezultatom 2:1. Za Italijane su pogađali Fratesi i Kean, dok je za Izrael strijelac bio Abu Fati. 

"Azuri" su prvi u grupi sa šest bodova, "Trikolori" i "Crveni đavoli" imaju po tri, dok je Izrael posljednji bez bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.