KONFERENCIJSKA LIGA

Težak poraz Zrinjskog u Portugalu, "Plemiće" očekuje (ne)moguća misija u revanšu

Nakon dobrog prvog poluvremena, mostarski tim gol primio na startu drugog dijela i kolo je krenulo nizbrdo

Zrinjski - Avaz
Šunjić - Avaz
Dnevni avaz
Kerim Memija - Avaz
Dnevni avaz
+2
E. Ć.

21.8.2024

Fudbaleri Zrinjskog izgubili su u prvoj utakmici plej-ofa Konferencijske lige na gostovanju kod Vitorije Guimaraeš rezultatom 3:0.

"Plemići“ su odigrali odlično prvo poluvrijeme. Uspjeli su osujetiti sve nalete portugalskog tima i na odmor otići pri rezultatu 0:0. Međutim, koštalo ih je loše otvaranje drugog dijela. Već u prvoj minuti drugog poluvremena Vitorija dolazi do gola.

Tijago Silva je ubacio loptu, a lakši dio zadatka ostao je Rikardu Mangašu (Ricardo Mangas) koji je čekao loptu na drugoj stativi i proslijedio je u mrežu.

Zrinjski se nije oporavio od prvog, a ubrzo je primio i drugi gol. Ostavio je traga pogodak Mangaša na "Plemiće“. Igrao se 51. minut kada je Tijago Silva centrirao iz kornera, a golmana Marka Marića matirao Toni Borevković.

Tijago Silva je namjestio dva gola saigračima, a sada je i sam pokušao doći do pogotka, ali zaustavio ga je Marić u 55. minuti. U 63. je Zrinjski imao svoju najbolju šansu, ali je volej Tomislava Kiša zaustavio golman domaćih. Kada se činilo da će Zrinjski revanš dočekati s dva primljena gola, rezervista Žoao Mendeš (Joao Mendes) je pogodio u 89. minuti za konačnih 3:0.

Nastavljen je i negativni niz bh. klubova protiv portugalskih. Ne da ne znamo za pobjedu, već ni za gol kada igraju naši timovi s portugalskim ekipama – Velež igrao protiv Belenensesa (1988/89), Sarajevo s Maritimom (2001.), Zrinjski s Bragom (2008.) te Borac s Rio Aveom (2020.).

Revanš utakmica između Zrinjskog i Vitorije Guimaraeš igra se narednog četvrtka na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

Rezultat i strijelci:

Vitorija Guimaraeš - Zrinjski 3:0 (Mangaš 46', Borevković 51', Mendeš 89')

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.