EURO 2024

Dalić spremio eksperiment: Radikalna promjena kao recept za Italijane

Izabranicima Zlatka Dalića za osminu finala igra samo pobjeda, dok je Italijanima dovoljan i bod

Hrvatska: Potrebno nešto promijeniti. UEFA

N. H.

prije 6 dana

Fudbalska reprezentacija Hrvatske večeras od 21 sat u Lajpcigu igra odlučujuću utakmicu grupe B protiv selekcije Italije. 

Izabranicima Zlatka Dalića za osminu finala igra samo pobjeda, dok je Italijanima dovoljan i bod.

Hrvati će i treću utakmicu zaredom početi u različitom sastavu. Očekivalo se da bi Marcelo Brozović mogao preseliti na klupu, a očekivalo se i da će Ante Budimir u vrh napada. 

Međutim, sve se promijenilo. 

Hrvatska će igrati protiv Italije s Josipom Stanišićem, Josipom Šutalom, Martinom Erlićem i Joškom Gvardiolom u zadnjoj liniji, a u sredini isto neće mijenjati trojac - Modrić, Brozović, Kovačić.

Najveće iznenađenje su pozicije na krilima. Naime, lijevo će igrati Luka Sučić, dok će desno biti Mario Pašalić. Ideja je da Pašalić i Sučić ulaze prema sredini i otvaraju prostor Gvardiolu i Stanišiću po strani. U napadu će započeti Andrej Kramarić.

Također, imat će praktično pet veznih igrača i nadaju se da će iskoristiti sredinu, koja je bila najslabija karika Italijana protiv Španaca. 

To bi u ideji moglo funkcionirati, ali nije ni u prve dvije utakmice kad su na krilima bili Andrej Kramarić i Lovro Majer. Tako će Hrvatska u ovoj ključnoj utakmici krenuti s eksperimentom na bočnim pozicijama za koji Dalić vjeruje da će ga odvesti u osminu finala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.