ARGENTINSKI "CLARIN"

Dalić ponovio grešku Van Gala

U Argentini su Dalićeve izjave odmah povezali s kritikama kojima je Van Gal navodno uznemirio Mesija

Zlatko Dalić. Drago Sopta / HNS

Piše: G. Š.

13.12.2022

Ugledni argentinski dnevnik "Clarin" smatra da je selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić ponovio pogrešku koju je uoči utakmice četvrtfinala Mundijala 2022. protiv "Gaučosa" napravio Luj van Gal (Louis van Gaal).


Veći pritisak

Dalić je, piše pomenuti list, izrekao komplimente na račun kapitana Argentine Lionela Mesija (Messi), ali je jednim dijelom svog obraćanja na konferenciji za novinare podsjetio na Van Galove komentare "koji su djelovali motivirajuće za Mesija i argentinsku reprezentaciju‘.

- Argentina je sjajna momčad, s Mesijem na čelu. Znamo što oni mogu učiniti s Mesijem na sjajnom nivou, oni su ekipa koja ostavlja svoju kožu na terenu. Mislim da su oni pod većim pritiskom nego mi – prenosi "Clarin" Dalićeve riječi.

Kad su ga upitali o Mesijevom defenzivnom stilu, Dalić je rekao:

- Ne trči puno, ne trči ni za loptom. On čeka loptu sa svom snagom i energijom. On ne sudjeluje u obrani i ne smijemo mu dozvoliti da primi loptu jer tada radi najviše štete, s obzirom na to da je najbolji igrač na svijetu u posljednjih 10 godina – izjavio je Dalić pred novinarima.

Autor teksta prenosi i kako Hrvatska neće odrediti striktnog čuvara za Mesija, kao ni prošli put, na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

- Moramo spriječiti dodavanja do njega i smanjiti prostore. Sigurno ga je i posljednji poraz od nas u Rusiji motivirao, stoga očekujemo vrlo dobro izdanje Argentine, opet očekujemo teškog i motiviranog suparnika koji u Kataru ima vojsku navijača – zaključuje "Clarin" Dalićevo obraćanje javnosti uoči polufinala Svjetskog prvenstva.

U Argentini su Dalićeve izjave odmah povezali s kritikama kojima je Van Gal navodno uznemirio Mesija, a vidjeli smo to i tokom i na kraju utakmice kada su pojedini igači Argentine otvoreno napali nizozemskog selektora.


Najopasniji igrač

- On je najopasniji igrač, onaj koji kreira više prilika, ali s druge strane ne igra previše kad je suparnik u posjedu lopte. I tu su naše šanse – govorio je Van Gal uoči četvrtfinala.

Tvrde Argentinci kako su Mesija posebno razljutile sljedeće riječi iskusnog nizozemskog stručnjaka:

- On je igrač koji može odlučiti utakmicu u individualnoj akciji. U polufinalu 2014. igrali smo protiv Argentine koja nije dotaknula loptu, a mi smo izgubili na penale. Sad želimo našu osvetu...

Međutim, ‘osvetio‘ se Mesi. Asistirao je Molini i potom zabio s bijele točke, a gol je proslavio gledajući prema nizozemskoj klupi.

Zapravo ni Dalić ni Van Gal nisu rekli neistinu, jer je argentinski kapitan doista maksimalno pošteđen obveza u fazi obrane, jasno je da su drugi tu da trče za njega...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.