SVJETSKO PRVENSTVO 2022

Mogu li Južna Koreja i Japan srušiti najveće kvote na svijetu?

Kvota na pobjedu Japanaca je 4.00, a Hrvata 2.20

Dalić i Modrić. HNS

Piše: G. Š.

5.12.2022

Počelo je ono najzanimljivije. Kompletan svijet sporta, a pogotovo fudbala,u potpunosti je pao u sjenu Mundijala 2022. koji je stigao do nokaut faze. Kako navijačima, tako je i kladiocima najinteresantnije Svjetsko prvenstvo. Svjesni su toga i bukmejkeri Mozzarta, koji su spremili iznenađenja za dva meča koji su na programu ovog ponedjeljka.

Japan - Hrvatska (16 sati)

U pitanju su kvote na pobjede Brazila i Hrvatske u sudarima osmine finala protiv Južne Koreje i Japana. Kec na "Selesao" i dvojka na "Vatrene" će u Mozzartu u svakom momentu da budu najjači koeficijenti na svijetu.

Reprezentacija Japana je na Svjetskom prvenstvu bila smještena u istoj grupi sa Njemačkom, Španijom i Kostarikom, i u takvom društvu nije bila favorit za plej-of. U uvodnom kolu "Samuraji" su šokirali svijet preokretom i pobjedom protiv Njemačke, a onda nisu opravdali status favorita nad Kostarikom (1:0). Odlučujući meč za Japance bio je duel sa Španijom, koji je protekao po scenariju utakmice sa Nijemcima i Samuraji su se kao prvi iz grupe plasirali u osminu finala, a tamo im je rival Hrvatska. 

"Vatreni" su, za razliku od aktuelnog protivnika, važili za jasnog pretendenta na nokaut fazu. Izabranici Zlatka Dalića borili su se u grupi sa Belgijom, Marokom i Kanadom, i poslije neubjedljivog duela sa Marokom gdje su izvukli samo remi bez golova, Hrvatska je odigrala ubjedljivo sa Kanadom u kojoj je pobijedila 4:1. Sudbina ulaznice za plej-of odlučena je u posljednjem kolu protiv Belgije, kada im je bilo važno da dobiju makar bod i u tome su uspjeli.

Kladionica Mozzart na pobjedu "domaćina" daje kvotu 4.00. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Brazil - Južna Koreja (20 sati)

Reprezentacija Brazila važila je za glavnog favorita grupe, gdje je odmjerila snage sa Kamerunom, Srbijom i Švicarskom. U prvom kolu Titeov tim nadigrao je Srbiju, a potom je stradala i Švicarska za prolaz u osminu finala. U trećem meču drugi tim Selesaa je poražen od Kameruna golom u sudijskoj nadoknadi, mada je selektor iskoristio priliku da poštedi glavne adute i sačuva ih za nokaut rundu. 

Selekcija Južne Koreje suočavala se sa teškom konkurencijom u grupnoj fazi. Tim Paula Benta imao je za rivale Urugvaj, Portugal i Ganu. Azijski "Tigrovi" su u prvom kolu prikazali veoma kvalitetan, ali ne i spektakularan fudbal, zahvaljujući čemu su oteli bod Urugvaju (0:0). U drugom meču Južna Koreja se sastala sa Ganom i izgubila 3:2, a onda su "Tigrovi" savladali Portugal (2:1), koji je ranije osigurao mjesto u nokaut fazi.

Kladionica Mozzart na pobjedu "domaćina" daje kvotu 1.33. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.