SVJETSKO PRVENSTVO

Mundijalski dan uz Hrvate, Nijemce, Špance, Belgijance

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić je na Saudijskoj Arabiji (1:0) pokazao kako radi formacija 4-1-4-1, a kako će biti sa Marokom, ostaje da vidimo

Hrvatska je favorit protiv Maroka. HNS

Piše: G. Š.

23.11.2022

Četvrtog dana Svjetskog prvenstva 2022. godine u Kataru na programu su četiri utakmice: Maroko – Hrvatska (11 sati), Njemačka – Japan (14), Španija – Kostarika (17) i Belgija – Kanada (20).

Maroki – Hrvatska (11 sati)

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić je na Saudijskoj Arabiji (1:0) pokazao kako radi formacija 4-1-4-1, a kako će biti sa Marokom, ostaje da vidimo. To što su "Vatreni" uradili u Rusiji, svakako ih obavezuje na velika djela i u Kataru, ali oprez! Nije Maroko, baš tako sladak i lak protivnik. Da umiju igrati demonstrirali su na Gruziji, Paragvaju, Čileu...

Kladionica Mozzart na pobjedu "domaćina" daje kvotu 3.90. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.


Njemačka - Japan (14)

I bez Sanea, Flik ima sve adute u svojim rukama. Nijemci su uvijek spremni da igraju na trofej, igraju dok sudija ne svira kraj, pa ni Japancima neće biti svejedno. Kako bilo, Japan je poražen na posljednjoj pripremnoj utakmici od Kanade (1:2). Sa Nijemcima na ovako velikom takmičenju bit će im još teže, što definitivno ukazuje na favorizovanu poziciju evropske selekcije.

Španija - Kostarika (17)

Španci, kao Španci, šta bi oni bili da im pobjeda nije ultimativan zadatak. Imaju sreće što je pred njima Kostarika, koja može da se brani, ali teško i da se odbrani. Možemo očekivati da Enrike bude nemilosrdan, a Kostarika oprezna, sve u nadi da će čvrstom odbranom uspjeti da se sačuva što duže, jer ovo nije meč od koga s njihove strane treba da bude prevelikih očekivanja.

Belgija - Kanada (20)

Belgijanci u grupi igraju sa Hrvatskom, Kanadom i Marokom. Na početku ne mogu da računaju na pomoć Lukakua, a crvene lampice upalile su izgubljene utakmice sa Nizozemskom (1:0) i Egiptom (1:2). Neće Kanadi biti lako, ali pokušaj iznenađenja s njihove strane mora da bude aktivna opcija, ma koliko Belgija bila u favorizovanoj poziciji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.