EURO 2020

Dalić: Već nas mjesec plaše s raznim stvarima, s izolacijom, ne smijemo ovo, ne smijemo ono

Mi moramo nametnuti svoj stil igre i odraditi ono što se dogovorimo

Dalić: Uslovi nisu za sve jednaki. Arhiva

G. Š. / Sportske novosti

21.6.2021

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić je optimista pred sutrašnji duel sa Škotima u Glazgovu. 

- Ovo je zadnja šansa koju smo dobili, rekao je Dalić na press-konferenciji pred sutrašnju utakmicu i dodao:

- Moramo sve učiniti da je iskoristimo. Mi smo najviše oštećeni, s navijačima smo puno jači. Nije fer da igramo protiv dva domaćina, bez navijača, da moramo putovati... Već nas mjesec plaše s raznim stvarima: S izolacijom, ne smijemo ovo, ne smijemo ono... No, moramo izaći na teren kao favoriti. Strpljenje je bitno, moramo čekati svoju šansu.


Lijevi bok

Što očekivati od Škota?

- Želim od svih da Hrvatska ima podršku jer ta reprezentacija to i zaslužuje. Mi znamo da Škoti imaju snagu preko lijeve strane, preko Robertsona koji je jako ofenzivan. Mi moramo nametnuti svoj stil igre i odraditi ono što se dogovorimo. To nije bio slučaj s Češkom. Moramo primijeniti igru koju želimo, biti strpljivi, graditi napad.

Problemi s COVID-om i mjerama...

- Znam koliki je bio pritisak na nama. Da odgodimo kamp... Napravili smo izuzetak, ostali u Hrvatskoj. Putujemo svako malo, a to nisu normalni uslovi. Uslovi nisu za sve jednaki. Naravno, želim da se Gilmor što prije oporavi. Ali taj pritisak oko pozitivnih testova traje već mjesec dana. Svako malo smo pod tim pritiskom da netko ne bude pozitivan. Naravno, nadam se da neće biti više od tog jednog slučaja. Moramo odraditi utakmicu i dobiti svoja tri boda na zelenom terenu."

Izostanak Bilija Gilmora (Billyj Gilmour)?

- Svaki igrač nedostaje ekipi. Igrao je dobro protiv Engleske, ali koliko sam pratio, prije toga je bio rezerva. Imaju oni iskusnije igrače. Ja to ne vidim kao dobitak. Škotska je snažna, dobra momčad i taj jedan igrač koji dosad nije bio standardan možda neće značiti toliko puno. Ali da, igrao je dobro protiv Engleske.

Povratak Barišića

Je li Borna Barišić spreman?

- Borna se priključio treninzima prije dva dana, odradio je dva treninga koja nisu dovoljna da bude spreman. Ako budem siguran da može igrati, s nama je i bit će u rosteru, zaključio je Dalić, prenose SN.

Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.