EKSKLUZIV

Dino Merlin za "Avaz" nakon spektakla u Minhenu: Veliki je dar imati ovakvu publiku

Moj tim i ja dajemo sve od sebe da opravdamo njihova očekivanja, kazao je muzički umjetnik. Vraćamo se u Sarajevo ispunjeni i sretni

Merlin: Zahvalan sam. Željko Vidinović

Nerma Ajnadžić

prije 13 sati 8 minuta

Spektaklom u kultnoj dvorani „Olympiahalle“ u Minhenu, muzički umjetnik Dino Merlin još jednom je pokazao i dokazao zašto je najtraženiji izvođač s ovih prostora. Publika je dva i po sata uživala nakon višemjesečnog iščekivanja koncerta, za koji su ulaznice planule u svega nekoliko sati. Već pri prvim taktovima pjesme “Da šutiš” i stihovima “Svima reci da sam tu” atmosfera u njemačkom gradu je kulminirala.

Snažne emocije

- Divno je imati ovakvu publiku. To je poseban dar i zahvalan sam. Moj tim i ja dajemo sve od sebe da opravdamo njihova očekivanja - kazao je ekskluzivno Merlin za „Avaz“ jučer, tokom povratka u Sarajevo.

Kao i uvijek, Merlin je prenio snažne emocije i energiju, a publika je, uz neprekidne ovacije, nagradila svaku pjesmu na set listi, koja obuhvata presjek karijere odabranih hitova u osvježenim aranžmanima, ali i najnovijih hitova poput “Jedan dan, jedna noć”, “Krive karte” i druge. Na trenutke je intenzitet bezvremenskih klasika poput “Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo”, “Bosnom behar probeharao”, “Sredinom”, “Lažu me” prepustio mjesto melodijama i dubokim tekstovima, pa su pjesme poput “Da je tuga snijeg” izvedene potpuno razoružavajuće.

Nastupom u „Olympiahalleu“ nastavljena je Merlinova turneja „Mi“, koja već treću godinu zaredom obara box office rekorde širom regije, centralne i zapadne Evrope. Vrhunska produkcija koja može parirati svjetskim imenima muzičke industrije, impresivna vizuelna estetika, fantastičan prateći bend, te jedinstvena emocija, scenska energija i nevjerovatna konekcija i interakcija s publikom je ono što se veže za koncerte ovog umjetnika.

Posebna čast

- Vraćamo se u Sarajevo ispunjeni i sretni. Bio je ovo prvi koncert nastavka turneje, pa je iza nas intenzivan i dug period priprema. Ulažemo maksimalne napore da svaki put podignemo ljestvicu, a dvorana poput čuvene „Olympiahalle“ je posebno zahtjevan projekt. Produkcijska ekipa od čak 100 ljudi, sastavljena od članova iz svih država regije, pobrinula se za svaki aspekt šoua, da opravdamo očekivanja publike i njihovo povjerenje i pružimo im nezaboravno iskustvo, a, sudeći prema reakcijama, uspjeli smo u tome. Posebna je čast upisati se kao prvi izvođač s naših prostora koji je nastupio u ovoj kultnoj dvorani - poručeno je iz menadžment tima Dine Merlina za „Avaz“.

Naredni nastupi Čarobnjaka

Dino Merlin već ove subote, 26. oktobra, stiže u Arenu Podgorica, a potom slijede nastupi u Ženevi (16. novembra) te u Berlinu 29. i 30. novembra, ali u „Uber Eats Music Hallu“. Prvi datum je davno rasprodan. Početkom decembra nastupit će u Sofiji, potom u Norkopingu (7. decembra), Oslu (14. decembra) i Koldingu (21. decembra). Posljednji nastup za 2024. jeste novogodišnji koncert u Dubrovniku, a neponovljivi Merlin nastupit će u hotelu „Rixos Premium Dubrovnik“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.