TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Zvezda Granda preživjela pravu agoniju: Dok su mu se roditelji borili za život, uslijedio je još jedan udarac

U tom trenutku mi se ruši svijet i pitao sam se dokle? Ali nisam htio da pokleknem

Džanković: Težak period. Grand Online

E. Ć. / Grand Online

2.8.2024

Semira Džankovića smo upoznali tokom takmičenja u "Zvezdama Granda", a sada je pričao o pravoj životnoj agoniji koju je preživio kada je imao samo 25 godine.

Govorio je o periodu kada su mu se roditelji razboljeli. Dok se na sve načine borio da sačuva život roditeljima, Semirova supruga je tada bila u drugom stanju. Njena trudnoća bila je visokorizična pa je u tom periodu bio rastrzan i na sve načine se borio da pomomoge i ženi i roditeljima.

Morao sve sam da iznese

- Ja sam tad morao da budem stub porodice, morao sam sve sam da podnesem i iznesem. Bio sam baš mlad. Sjećam se jedne situacije koja najbolje opisuje kako mi je bilo. Otac je bio na operaciji, stajao sam na hirurgiji i čekao da čujem doktora, a meni u tom trenutku zvoni telefon i govore mi da Sanela (prim. aut.supruga) nije dobro i da čekaju da dođem. 

U tom trenutku mi se ruši svijet i pitao sam se dokle? Ali nisam htio da pokleknem, i u najtežim trenucima sam bio pozitivac, bio sam taj koji je uvijek govorio da idem dalje. Nisam htio da stanem, htio sam sve da riješim. Iz svega toga smo izašli kao pobjednici– ispričao je Semir za Grand.

Dotakao se i očeve bitke sa rakom.

–Kad mi je doktor saopćio njegovu dijagnozu, a nije bila dobra, ja sam rekao ok, proći će. Bio je agresivan tumor, davali su mu nekoliko mjeseci života. Hvala Bogu, on se izliječio. I dan danas smo u kontaktu sa doktorom i zahvalni smo mu na svemu što je učinio - rekao je Džanković.

Semir je u tom periodu ostao bez novca, a bio je jedini stub u porodici. Kako je rekao, na sve načine se borio da pomogne porodici, pa je u jednom momentu radio i dva posla kako bi obezbijedio sve što im je bilo potrebno.

Ne bih poželio nikome

- Ne bih to poželio nikom da osjeti to što sam ja osjetio. Duša mi se cijepala u tom trenutku. Iste sekunde sam zatražio posao u jednoj kafani, tu sam počeo da radim, da pjevam. Tamo se radilo krvavo od 9 uvečer do 6,7 ujutru, u tom trenutku je to bio jedini izlaz. 

Tu sam malo stao na noge, bavio se pjevanjem, a poslije sam sam se otisnuo i u ugostiteljske vode. Imao sam dva svoja lokala, to mi je pomoglo da malo stanem na noge – ispričao je Džanković svojevremeno za Grand.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.